Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΙΚΟ!

  Τώρα, τι περιμένατε να σας πούμε; Ότι υπάρχουν νόμοι σ' αυτή την ήδη διαλυμένη χώρα; Ε, δεν υπάρχουν και κάποιοι φροντίζουν να μας το θυμίζουν με κάθε τρόπο!

  Αναφερόμαστε στον άνθρωπο που κατάφερε να οδηγήσει το ALTER στα πρόθυρα του λουκέτου, να κλείσει εν ριπή οφθαλμού εφημερίδες και περιοδικά και να αφήσει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

  Σωστά καταλάβατε, για τον Κώστα Γιαννίκο λέμε, που φρόντισε να... λακίσει με το έτσι θέλω, για να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους.

  Ε, λοιπόν, τα κατάφερε πάλι να τσεπώσει -να "ενθυλακώσει", κατά την προσφιλή έκφραση του άσπονδου φίλου του Γιώργου Κουρή- ενα σεβαστό ποσό! Ήρθε σε συμφωνία με τους εκδότες της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'' Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκο, οι οποίοι εξαγόρασαν τον τίτλο του ΄'Κόσμου του Επενδυτή'' και τους υπόλοιπους τίτλους της εταιρίας του!

  Κι όλα αυτά, τη στιγμή που εκκρεμούν σε βάρος του διεκδικήσεις πολλών εκατομμυρίων, είναι υπόδικος για χρέη στο δημόσιο και άλλα πολλά! Ποιοι εισαγγελείς, ποιοι υπουργοί τον αφήνουν να αλωνίζει; Ρωτάμε, αλλά φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση.

  Πάντως, εκτός από τις οφειλές προς τους εργαζόμενους και όλα τα υπόλοιπα χρέη του από το ALTER, θα συνεχίζουν να τον καταδιώκουν και τα χρέη του "Επενδυτή", αφού στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι δύο εκδότες δεν θα τα αναλάβουν.


9 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ .."ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προθεσμία μέχρι 7/3 δίνει ο επενδυτής στους εργαζόμενους του ALTER
    Εξαντλείται ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει σε εργασιακή ειρήνη που θα συνέβαλε στην επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, μετά την απόρριψη από τους εργαζόμενους, της πρότασης της προσωρινής διοίκησης της εταιρίας.
    Η πρόταση είχε υποβληθεί στις 23 Ιανουαρίου, την οποία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων την είχαν συνολικά απορρίψει εμμένοντες στην πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
    Σήμερα το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο επανήλθε με ανακοίνωσή του, προειδοποιώντας, ότι η επιμονή στην άρνηση έχει οδηγήσει σε ατόνηση του ενδιαφέροντος του στρατηγικού επενδυτή.
    Η ανακοίνωση του Προσωρινού Δ.Σ. έχει ως εξής:

    Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσει προς όλο το προσωπικό, ότι η μακρά και παρατεταμένη αδυναμία στη εξεύρεση λύσης για την εξασφάλιση της εργασιακής ειρήνης που θα συνέβαλε στην επαναλειτουργία του σταθμού, έχει οδηγήσει σε ατόνηση του ενδιαφέροντος του επενδυτή, ο οποίος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε καταστάσεις αβεβαιότητας ή διαφωνιών.
    Ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ. ο επενδυτής δέχτηκε να διατηρήσει ενεργό το ενδιαφέρον μέχρι την Τετάρτη 7-3-2012. Κατά τα λοιπά ισχύει η πρόταση του Δ.Σ. που κατατέθηκε στην ΕΣΗΕΑ και τα άλλα Σωματεία, μολονότι οι επιδεινούμενες καθημερινά οικονομικές συνθήκες, οδηγούν σε πιο επαχθείς αναθεωρήσεις.
    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι πρόθυμος να συζητήσει οτιδήποτε κρίνεται σκόπιμο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ή των Ενώσεών τους.


    Αθήνα 24-2-2012

    Για το Προσωρινό Δ.Σ.

    Ο Πρόεδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιστολή έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ του Άλτερ και έθεσε νέο "τελεσίγραφο" στους εργαζόμενους.
    Τρία ερωτήματα:
    1. Το προηγούμενο τελεσίγραφο του κ. Κουρή που θα πτώχευε το κανάλι ανήμερα Χριστούγεννα τι απέγινε;
    2. Και τότε έλεγε ο κ. Κουρής ότι έφυγε ο επενδυτής. Έλεγε ψέματα ή μπλόφαρε;
    3. Γιατί δεν μπλοφάρουν και τώρα, ώστε κάποιοι απεγνωσμένοι συνάδελφοι να δεχθούν την κατάπτυστη πρόταση και να επιστρέψουν με ψίχουλα;
    Συνάδελφοι μην μασάτε τα "τελεσίγραφα" του Κουρή.
    Αν θέλει να έχει κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας εν όψει των εκλογών, ας πληρώσει τους απλήρωτους εδώ και ένα χρόνο εργαζόμενους του!
    Ένας εργαζόμενος του Άλτερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ είναι τζάμπα.
    Δεν δίνει έστω ένα ευρώ. Επιμένει στην προηγούμενη πρόταση της διοίκησης.
    Ας κάνουν μια σοβαρή πρόταση.
    Δεν καταλαβαίνουν ότι χωρίς εμάς, δεν μπορούν να ανοίξουν το κανάλι;
    Βέβαια, τώρα βιάζονται λόγω των εκλογών...και προσπαθούν να πείσουν κάποιους απεγνωσμένους.
    Ξέρουν πως αν εμμείνουμε στον αγώνα μας, θα δικαιωθούμε λίαν συντόμως, πριν την προεκλογική περίοδο... Θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας, αν θέλουν να μπουν στο άρθρο 99!
    Και μάλλον θέλουν για να επιμένουν τόσο πολύ, χρησιμοποιώντας μάλιστα λυτούς και δεμένους...
    Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πληρώσουν και δεν μπει το Άλτερ στο άρθρο 99, τότε κάποιος κινδυνεύει να πάει φυλακή και κάποιος άλλος θα χάσει την περιουσία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν ο επενδυτής "δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να εμπλακεί σε καταστάσεις αβεβαιότητας ή διαφωνιών", θα πρέπει να πληρώσει όλα τα δεδουλευμένα σε όσους εργαζόμενους επιθυμούν εξόφληση πριν την υπαγωγή στο άρθρο 99.
    Τώρα αν υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που επιστρεφουν στη δουλειά με λιγότερα μηνιάτικα, ας πληρώσει και αυτούς όσα μηνιάτικα θέλουν.
    Πάντως, από τις αποφάσεις των εργαζομένων κατά την τελευταία τους συγκέντρωση, προκύπτει πως κανείς δεν επιστρέφει, χωρίς να πάρει λεφτά πριν από το δικαστήριο.
    Αυτό πρέπει να πει ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Άλτερ στον...επενδυτή. Έτσι θα αποφευχθούν καταστάσεις αβεβαιότητας και διαφωνιών.
    Αυτό επιβάλει η κοινή λογική αλλά και η αξιοπρέπεια των απεγνωσμένων εργαζομένων. Αυτό άλλωστε μπορούν να το διαπιστώσουν ή να το κρίνουν και οι δικαστές στο δικαστήριο περί υπαγωγής στο άρθρο 99... Για να μην υπάρχει, λοιπόν, αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της υπαγωγής του καναλιού στο άρθρο 99, ας πληρώσουν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αλλά και λιγότερα σε όσους το επιθυμούν. Έτσι δεν θα υπάρξει καμία αβεβαιότητα για την έκβαση του δικαστηρίου ή καμία διαφωνία στους εργαζόμενους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολα τα λεφτα με τη μια ειναι δυσκολο... γιατι δεν ζητατε ενα ποσο ας πουμε πεντε χιλιαδες για ολους και διακανονισμο για τα υπολοιπα...
    μια ιδεα λεω... δεν εχω σχεση με εσας αλλα καταλαβαινω τον αγωνα που δινετε... ισως λεω βλακειες αλλα ελπιζω να τα παρετε ολα. καλο αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγω του άρθρου 99 υπάρχουν δύο κίνδυνοι:
      1. Ο κίνδυνος μετά την υπαγωγή του να πτωχεύσει το ζημιογόνο τμήμα του (που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους) και να συνεχίσει να λειτουργεί το υγιές (συχνότητα, μηχανήματα, σήμα Άλτερ).
      2. Ο κίνδυνος να μην βγει το σχέδιο διάσωσης και να πτωχεύσει το κανάλι σε λίγους μήνες εφόσον δεν μπορούν να πληρώσουν ό,τι έχουν συμφωνήσει, για παράδειγμα μετά τις εκλογές...
      3. Με βάση την πρόταση που έχει υποβάλει η εργοδοσία, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την υπαγωγή του Άλτερ στο άρθρο 99. Το τρίτο στοιχείο είναι αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο, καθώς δείχνει πως ο εργοδότης δεν θέλει να μας πληρώσει αν δεν σωθεί ο ίδιος και η περιουσία του...

      Για το λόγο αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να πάρουμε όσο περισσότερα λεφτά πριν την υπαγωγή στο άρθρο 99...
      Πόσον μάλλον μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες αγώνα.
      Πόσο μάλλον όταν τα χρέη του κάθε εργαζόμενου μήνα με το μήνα, αυξάνονται και δεν μειώνονται και επομένως αυξάνονται αυτά που πρέπει να δώσει η εργοδοσία στους εργαζόμενους για να επιστρέψουμε στη δουλειά.
      Εκτός και αν ψάχνουν είλωτες να δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες...

      Διαγραφή
  7. Αλαξτε τις καρτες σας τις εχουμε βαρεθει. Τωρα μπορειτε να κανετε καρτες με πλουσια γραφικα αφου δεν σας βλεπουμε πια απο την Digea.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.