Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ALTER ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΙΤΒΕ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Π. Ο. Σ. Π. Ε. Ρ. Τ. ΚΑΙ ΤΟΥ Ε. Κ. Θ.)

Διεύθυνση: Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.), Αριστοτέλους 32 (Ε. Κ. Θ.) Τ. Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη ΦΑΞ 2310642680 E-mail:
etitbe@in.gr Web site: www.etitbe.gr
Θεσσαλονίκη 7 Δεκεμβρίου 2011 Αριθ. Πρωτ. 1553
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, οι οποίοι ενωμένοι διεκδικούν δεδουλευμένα από πέντε έως δέκα μηνών.

Η διοίκηση του σταθμού που τον οδήγησε στην υπερχρέωσή του, τους κορόιδευε επί έναν χρόνο καταβάλλοντάς τους προκαταβολές με υποσχέσεις για εξόφληση σε ημερομηνίες που ποτέ δεν τηρούσε.

Η στάση της αυτή οδήγησε τους εργαζόμενους του σταθμού στον μονόδρομο της επίσχεσης και στην απόφαση για επαναλειτουργία του μόνο αν εξοφληθούν τα χρωστούμενα.

Εντύπωση μας κάνει η παντελής απουσία από αυτόν τον αγώνα των πρωτοκλασάτων ονομάτων του καναλιού τα οποία μέχρι πρότινος «υπερασπίζονταν» φτωχούς και αδυνάτους μέσα από τις συχνότητες του.

Συνάδελφοι κουράγιο, ο Ελληνικός λαός βλέπει και συμμερίζεται την αγωνία σας για την επιβίωση τη δική σας και των οικογενειών σας. Είμαστε σίγουροι ότι είναι κοντά σας.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας με κάθε τρόπο και όποτε μας χρειαστείτε. Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ότι το πρόβλημά σας σε λίγο καιρό θα είναι πρόβλημα και όσων ακόμα δεν το αντιμετωπίζουν.

Ο μόνος τρόπος να ανακοπεί η επερχόμενη λαίλαπα είναι, όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, να προχωρήσουμε συνδυασμένα σε άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλα τα μέσα ενημέρωσης γιατί σε λίγο θα είναι πολύ αργά.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να θεσπίσει, ειδικά για τις άγιες μέρες που έρχονται, ένα έκτακτο ειδικό επίδομα για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή είναι απλήρωτοι πολύ καιρό.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Διεύθυνση: Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.), Αριστοτέλους 32 (Ε. Κ. Θ.) Τ. Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη ΦΑΞ 2310642680 E-mail:
etitbe@in.gr Web site: www.etitbe.gr

Η ΕΤΙΤΒΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
--------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη 7 Δεκεμβρίου 2011 Αριθ. Πρωτ. 1552

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Δεν κρατιέται η ΕΙΤΗΣΕΕ, με υπόμνημα της προς τον ΟΜΕΔ το οποίο υπογράφει ο πρόεδρός της και Διευθύνων Σύμβουλος του STAR CHANNEL Π. Κυριακόπουλος (αλήθεια γιατί κρύφτηκε και δεν έστειλε ούτε ένα email αυτή τη φορά προς τους εργαζόμενους του καναλιού του για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων του Νοεμβρίου;) ζητάει την έκδοση διαιτητικής απόφασης στην οποία

• Δεν θα περιλαμβάνεται ούτε θα μεταφέρεται κανένας όρος των μέχρι σήμερα υπογεγραμμένων ΣΣΕ και Δ. Α. ( Έτσι ερμηνεύει την υπάρχουσα τροποποιηθείσα από την τρόικα και την κυβέρνηση νομοθεσία για τον ΟΜΕΔ)

• Θα αναφέρονται μόνο οι βασικοί μισθοί μειωμένοι κατά 18% σε σχέση με τους παγωμένους από το 2009 βασικούς μισθούς των τεχνικών τηλεόρασης.

Ισχυρίζεται μάλιστα ο κύριος πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ ότι η κοντόφθαλμη προσέγγιση της οικονομικής κατάστασης των καναλιών από την συνδικαλιστική ηγεσία των τεχνικών έχει δημιουργήσει τριβές(;) και δυσαρμονία(;) μεταξύ συναδέλφων και εργαζόμενους δύο ταχυτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς οι άλλοι εργαζόμενοι (Διοικητικοί και Δημοσιογράφοι) συμφώνησαν(;) σε πάγωμα και μειώσεις αμοιβών.

Ξεκάθαρες λοιπόν οι προθέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, να τελειώσουν γρήγορα οι διαδικασίες της Διαιτησίας ώστε να μπορέσουν και οι τεχνικοί να «συμφωνήσουν» σε μειώσεις αμοιβών ακόμα και αν αυτές δεν θα προβλέπονται από την Δ. Α. που θα εκδοθεί γιατί, πράγματι, η κυβέρνηση, διαλύοντας κυριολεκτικά την εργατική νομοθεσία, φρόντισε να της δώσει πολλούς τρόπους να το επιτύχει

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι

Οι όροι εργασίας της ΣΣΕ (Δ. Α.) του 2010 θα συνεχίσουν να ισχύουν για όλους τους μέχρι σήμερα εργαζόμενους τεχνικούς ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

Επομένως, αν ο Διαιτητής αποφασίσει μόνο για τους βασικούς μισθούς χωρίς να κάνει καμιά άλλη αναφορά στην ισχύουσα σήμερα Δ. Α. του 2010, αυτή θα συνεχίσει να ισχύει για όλους μας, πλην των νεοπροσλαμβανομένων.

Γι αυτό τα καλούμε να μην δεχτούν να υπογράψουν καμιά ατομική σύμβαση ακόμα και αν αυτή περιέχει και τυράκι (κάποιος δελεαστικός όρος). Αν το κάνουν απεμπολούν αμέσως όλες μας τις κατακτήσεις και γίνονται υποχείρια στις διαθέσεις των εργοδοτών μας που είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα γνωρίσουν.

Υπενθυμίζουμε ότι οι απολύσεις για άρνηση υπογραφής ατομικής σύμβασης κρίνονται από τα δικαστήρια ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε

Διεύθυνση: Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.), Αριστοτέλους 32 (Ε. Κ. Θ.) Τ. Κ. 546 31 Θεσσαλονίκη ΦΑΞ 2310642680 E-mail:
etitbe@in.gr Web site: www.etitbe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.