Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ Σ.Τ.ΗΛ.Ν.Ε.

           




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 222
Μέλος: Ε.Κ Πάτρας, Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.

Πάτρα 09/12/2011
Διεύθυνση : Εργατικό Κέντρο Πάτρας,

Κολοκοτρώνη 20
       
τηλ. 6945588751
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς συναδέλφους τεχνικούς του ALTER

Συνάδελφοι, εμείς οι τεχνικοί των τοπικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της νοτιοδυτικής Ελλάδας, εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και τον θαυμασμό μας στον αγώνα που δίνετε όλο αυτό το διάστημα.

Η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητα που επιδεικνύετε όλον αυτό τον καιρό, αποτελούν για εμάς οδηγό απέναντι στα κοινά προβλήματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Οι απολύσεις, οι αυθαίρετες μειώσεις μισθών, ο διαρκής ψυχολογικός πόλεμος εκ μέρους των εργοδοτών και οι πολύμηνες καθυστερήσεις της μισθοδοσίας είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε και εμείς στη δυτική Ελλάδα.

Μόνη λύση είναι η ενότητα όλων μας και η διαρκής πάλη απέναντι σε όλους αυτούς (κυβέρνηση, τρόικα, εργοδότες) που επιθυμούν να μας μετατρέψουν σε δούλους χωρίς δικαιώματα, αλλά με πάμπολλες υποχρεώσεις στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι όταν «πάρει φωτιά» το σπίτι του γείτονα, σύντομα θα κινδυνεύσει και το δικό τους.

Το λέμε αυτό, γιατί βλέπουμε με λύπη μας ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι βασιλικότεροι του βασιλέως και θεωρούν ότι «γλείφοντας» τα αφεντικά και προδίδοντας τους συναδέλφους τους, θα σώσουν τις θέσεις τους και δεν έχουν καταλάβει, ότι αυτοί θα είναι οι επόμενοι απλήρωτοι - απολυμένοι με την διαφορά, ότι θα έχουν δώσει πολύτιμο χρόνο στους εργοδότες να εφαρμόσουν τα αντεργατικά σχέδιά τους.

Ευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι τελικά ο αγώνας σας θα δικαιωθεί, αρκεί να διαφυλάξετε ως κόρη οφθαλμού την ενότητά σας.

Θα είμαστε στο πλάι σας σε οτιδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι μέχρι την τελική δικαίωση.
                                                                                                                   Το Δ.Σ.

5 σχόλια:

  1. ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΡΑ!

    ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
    ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (Ελευσίνα, πλατεία Ηρώων, 10 π.μ.)


    Συνάδελφοι,
    Στην πύλη της Χαλυβουργίας γράφουμε όλοι μαζί μια ακόμα σελίδα στο μεγάλο βήμα των αγώνων του λαού μας. Μας δίνετε υική βοήθεια από το υστέρημά σας, από το μισθό που δε έχετε, από το επίδομα ανεργίας που δεν φτάνει. Μας δίνετε δύναμη και πείσμα! Κλείσαμε μήνα σε απεργία σκληρή και συνεχίζουμε. Σπάσαμε τη σιωπή, αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουμε μεγάλη δύναμη. Οι βιομήχανοι ανησυχούν, ο βιομήχανος Μάνεσης αν και τρομοκρατημένος, δεν είναι μόνος του. Τον στηρίζουν γιατί έχει το ρόλο του λαγού!

    Αν τα μέτρα περάσουν στη χαλυβουργία, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Αν εδώ σπάσουν τα μούτρα τους, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο και για τα υπόλοιπα εργοστάσια. Μην ακούτε τα ψέματα των βιομηχάνων και των ανθρώπων τους. Δεν θα δουλεύουν αυτοί για ψίχουλα στα εργοστάσια. Αυτοί πληρώνονται καλά για τη βρώμικη δουλειά τους. Αφού οι «επισκέψεις» στα σπίτια, οι «επιστολές», η τρομοκρατία με τα εξώδικα, έπεσαν στο κενό, τώρα βάζουν το υπουργείο Εργασίας να μας «συμβουλεύει»: «Δεχτείτε τους όρους του Μάνεση, διαφορετικά θα βρεθείτε όλοι στο ταμείο ανεργίας». Την ώρα που διαδηλώναμε έξω από το υπουργείο έκανε ακόμα 16 απολύσεις!

    Κύριοι βιομήχανοι, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Την τελευταία μας λέξη δεν την είπαμε ακόμα! Είμαστε μια γροθιά. Έτοιμοι για την πιο σκληρή ταξική αναμέτρηση! Δν γυρνάμε στη φωτιά και το σίδερο για 500 ευρώ! Να γυρίσουν πίσω οι 50 απολυμένοι συνάδελφοί μας!

    Ο αγώνας μας, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αποκάλυψη. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν τους νόμους της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Καρατζαφέρη. Επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία, κατάργηση συμβάσεων, μειώσεις μισθών στα 450-500 ευρώ. Όπου οι εργάτες υποχώρησαν η επίθεση της εργοδοσίας γιγαντώθηκε. Ακολούθησαν απολύσεις, εντατικοποίηση της εργασίας, μέχρι και κλείσιμο των επιχειρήσεων, με τους εργάτες απλήρωτους για πολλούς μήνες.

    Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όλοι έχουμε πείρα. Οι βιομήχανοι μας κλείνουν τα σπίτια και όχι ο αγώνας μας για δουλειά. Το ψωμί μας το υπερασπίζουμε με αγώνα, όχι με παρακάλια!

    Συνάδελφοι, τα μέτρα γενικεύονται, δεν είναι μόνο οι χαλυβουργοί στο στόχο, είμαστε όλοι. Ήρθε η ώρα ο αγώνας σαν φωτιά να ανάψει στα εργοστάσια! Τώρα η συμμετοχή σας στον αγώνα δεν είναι ζήτημα αλληλεγγύης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για όλη την εργατική τάξη!

    Παραμερίστε τους ανθρώπους των βιομηχάνων, μην τους φοβάστε! Κάντε γενική συνέλευση, αποφασίστε απεργία! Είναι η ώρα οι βιομήχανοι να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα που μόνο ο αγώνας των εργατών στα εργοστάσια μπορεί να δώσει!

    Όλοι στον αγώνα. Η νίκη θα είναι δική μας.

    Η γενική συνέλευση των εργατών της Ελληνικής Ασπροπύργου

    Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε.
    Η ΕΝΟΤΗΤΑ,
    έτος ίδρυσης 1982

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από εδώ και πέρα αν πουλάς αριστερισμό, δημοκρατία της λαθρομετανάστευσης, δεν αφήνεις άλλο κόμμα εκτός του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει δεν θα έχεις δουλειά.Τα 30 χρόνια παραπληροφόρησης ήταν αρκετά, η πείνα θα μας επαναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. An einai dinaton simera 21o aiona kai na yparxoun kathikia tou kerata pou nomizoun oti mporoun na exoun sklavous kai malista aplirotous, epi toso kero kai ekeinoi na skorpan ta xrimata ta opoia anikoun se ergazomenes oikogenies, paroti oxi tou kladou to ezisa prosfata se mia eteria sthn krhth opou ergazotane h anipsia mou, sxedon olo to prosopiko epi kerous kai zamania apliroto kai to afentiko ekane spatali zoi me tous misthous apo tis kopelles kai nearous... alla an eixame politikous me oumpala den tha ginotan auta distixos theloun oloi kremsma pragmatika me oli tin ousia tis lexeos, na ti epathe kai o saddam kai o kathe saddam me xri simera... kali dinami kai kalo telos se olous tou alter, polla prosopa mas leipoun opos h k. Nikolouli, o k. Autias kai poloi poloi alloi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. auto pou kanete den einai DHMOKRATIA!
    exoume h den exoume eleu8eria logou kai ekfrashs?
    dhladh prepei kapoios apo ekei na egkrinei auto pou grafw?
    kai pios eisai esu re file pou 8a KRINEIS emena?
    me 3ereis?
    OXI!
    filia koritsia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.