Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Εκδήλωση αλληλεγγύης στη Βρετανία για Χαλυβουργούς, Ελευθεροτυπία και Alter

Ένα κίνημα αλληλεγγύης και αδελφοποίησης προς την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί στη Βρετανία. Οι κινήσεις αλληλεγγύης πληθαίνουν με τους συμμετέχοντες να τονίζουν πως «η κρίση δεν είναι ελληνική αλλά παγκόσμια». Την Παρασκευή 16 Μαρτίου πραγματοποιείται στο Λονδίνο μία ακόμη εκδήλωση αλληλεγγύης, αυτή τη φορά προς τους απεργούς  της Ελευθεροτυπίας, του Alter και της Χαλυβουργίας.

Η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία του «Socialist Workers Party», ωστόσο σε αυτήν συμμετέχουν αρκετές οργανώσεις και εργατικά σωματεία. «Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, να στείλουμε τα μηνύματά μας στους Έλληνες απεργούς, αλλά και να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για αυτούς», δηλώνει στο tvxs.gr η Δέσποινα Καραγιάννη, μέλος του «Socialist Workers Party».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι από αρκετά εργατικά σωματεία, όπως ο Kevin Courtney από το NUT, το σωματείο των δασκάλων, το μεγαλύτερο στην Αγγλία, και η Zita Holbourne από το PCS. Ακόμη θα μιλήσουν οι Mark Campbell, καθηγητής του London Metropolitan University, από την «Ένωση των Πανεπιστημίων και των Κολεγίων» (UCU- NEC), Rachel Eborall, νοσοκόμα, ο Μωυσής Λϊτσης, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, μέσω skype, και ο Κώστας Τόντουλος από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και μέλος από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».
Ο χώρος «Halkevi Centre», όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, παραχωρήθηκε από το τοπικό κουρδικό κέντρο, ενώ τούρκοι εστιάτορες της περιοχής προθυμοποιήθηκαν να δώσουν φαγητά για τη βραδιά αλληλεγγύης. Επιπλέον θα προβληθούν βίντεο για την απεργία στην Χαλυβουργία και τις διαδηλώσεις στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Το εισιτήριο είναι 5 λίρες για άνεργους και 10 λίρες για όσους εργάζονται. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους απεργούς.
Το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα για την Ελλάδα, με τις  εκδηλώσεις αλληλεγγύης να αυξάνονται, ενώ η συμμετοχή ομιλητών για την Ελλάδα σε διάφορες συγκεντρώσεις σωματείων είναι συχνό φαινόμενο.
Το «Unite the Resistance», μία ένωση σωματείων, που δημιουργήθηκε με στόχο την οργάνωση των κινητοποιήσεων στη Βρετανία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τις περικοπές, έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του στους Έλληνες.

Σε συνάντηση του «Unite the Resistance» τον Ιανουάριο υπογράφτηκε από τους συμμετέχοντες ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τους απεργούς της Χαλυβουργίας, ενώ συγκεντρώθηκαν και κάποια χρήματα.

Επιπλέον, στο τελευταίο ψήφισμα του «Unite the Resistance» γίνεται αναφορά για προώθηση αδελφοποίησης εργασιακών χώρων της Βρετανίας και της Ελλάδας. «Υπάρχει το τελευταίο καιρό ένα κίνημα αδελφοποίησης μεταξύ χώρων δουλειάς της Αγγλίας και της Ελλάδας», αναφέρει στο tvxs.gr η Δέσποινα Καραγιάννη.

«Με την αδελφοποίηση μπορούμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες, να επισημάνουμε τα προβλήματα των εργασιακών μας χώρων, να στηρίξουμε οικονομικά ο ένας τον άλλον, να επισκεφτούμε τους χώρους εργασίας κ.α.», σημειώνεται σε σχετικό ψήφισμα.
«Μία νίκη των Ελλήνων εργαζομένων, θα είναι μία νίκη και για τους δικούς μας αγώνες. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας», αναφέρεται σε κείμενο ενημέρωσης για τις απεργίες σε Χαλυβουργία, Alter και Ελευθεροτυπία. που μοιράστηκε σε συνάντηση του «Unite the Resistance».

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, και η σελίδα «Solidarity with the Greek Resistance», ενώ στο «solidarity4greekworkers@gmail.com» καθένας μπορεί να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και να προωθήσει την αδελφοποίηση του σωματείου του με κάποιο ελληνικό από τον ίδιο κλάδο. Επίσης μέσω του mail μπορεί να επικοινωνήσει με μέλη που συμμετέχουν στο κίνημα αλληλεγγύης για πληροφορίες.


newskosmos 

11 σχόλια:

  1. Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς πριν λίγο ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι θα γίνει μείωση προσωπικού με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι... ο σταθμός ζητά από διοικητικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και τεχνικούς να αποχωρήσουν οικειοθελώς, παίρνοντας όχι μόνο την αποζημίωσή τους, αλλά και ένα επιπλέον ποσό. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, όποιος δεν αποχωρήσει και παραμείνει στο κανάλι της Μεσογείων, θα δεχθεί μείωση μισθού της τάξης του 20%.

    Όπως είναι λογικό το κλίμα στο Μεγάλο Κανάλι είναι πολύ βαρύ μεταξύ των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι η έλλειψη ρευστού έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις εταιρίες παραγωγής που συνεργάζεται το κανάλι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι σε αυτές να είναι απλήρωτοι και τα projects να προχωράνε με δυσκολίες. Συγκεκριμένα «θύματα» της έλλειψης ρευστού είναι το ΑΤΑ, η ΑΝΩΣΗ και η Lynx. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, Ηλίας Τσίγκας είναι ιδιαίτερα πιεσμένος από όσα διαδραματίζονται, καθώς θα πρέπει ο ίδιος να πάρει στην πλάτη του τις εργασιακές εξελίξεις, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της παραίτησης.

    anergoidimosiografoi.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΟΥΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΚΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Nοικιάζονται" ομάδες της Μαφίας γιά τρομοκρατία πολιτών. Περιφέρονται στο Μετρό, στο κέντρο, σε λεωφορεία κι ανάλογα με την περίπτωση, πλησιάζουν τους στόχους με σκοπό τον εκφοβισμό, την δημιουργία πανικού, την αίσθηση πως παρακολουθούνται μόνιμα, την δημιουργία φαινομενικά παράλογων αντιδράσεων κλπ.
    Η παρακολούθηση μετά συνεχίζεται από άλλους και άλλες, ανθρώπους κάθε ηλικίας και εμφάνισης που στόχο έχουν να παραλύσουν το θύμα, να το κάνουν να μην έχει εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό του, κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό και έλεγχο της ζωής του από πρόσωπα που αλλάζουν συνεχώς.
    Η παρενόχληση είναι συνεχής, ο "δάσκαλος" εμψυχωτής, μπορεί να βρίσκεται στον ίδιο χώρο αλλά επεμβαίνει μόνο αν το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να δίνει οδηγίες μέσω κινητού και τα λόγια του να επαναλαμβάνει το μέλος της Μαφίας. Υπάρχουν και ομάδες ή παρέες που αρχίζουν κι αυτές την παρενόχληση, φωνάζοντας αρχικά το όνομα του στόχου και συνεχίζοντας με τον άμεσο ή έμμεσο εκφοβισμό του, την γελοιοποίηση του κλπ.
    Στόχοι είναι συνήθως άτομα που έχουν έρθει σε ρήξη με Μαφίες κάθε είδους, έχουν κάνει αποκαλύψεις ή μηνύσεις εις βάρος διαφόρων παράνομων, άτομα που ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με την πολιτική και εκφράζουν αντίθετη άποψη δημόσια από την άποψη που θέλουν να περάσουν οι εμπλεκόμενοι, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί κλπ.
    Φίλοι των κυκλωμάτων αυτών, μπορούν να "νοικιάσουν" τις υπηρεσίες τους, προσθέτοντας στην "μαύρη λίστα" τους, το όνομα του ατόμου που θέλουν στην ουσία να καταστρέψουν.
    Γιά πιό προχωρημένη πίεση, υπάρχει και εμπλοκή των ομάδων της Μαφίας με την προσωπική του ζωή (γειτονιά, συγγενείς, φίλοι, εργασία, δικαστήρια, οργανώσεις).
    Πολλές "αυτοκτονίες" σχετίζονται με αυτές τις ομάδες "αθώων πολιτών". Είτε από την συνεχή πίεση, είτε γιατί δεν είναι ουσιαστικά αυτοκτονίες αλλά δολοφονίες, σκηνοθετημένες ή μη.
    Τα χτυπήματα δε μπορεί να είναι και πλάγια. Σε μέλη της οικογένειας του στόχου η του περιβάλλοντος του.
    Η ενόχληση συνεχής, αφανής, τα χτυπήματα των θυτών "τυχαία", η σκηνοθεσία της καταστροφής του ατόμου εμπεριέχει την έξοδο και διέξοδο του θύτη από την υπόθεση με την δικαιολογία του "ΛΑΘΟΥΣ".
    Η πληρωμή σχετίζεται με τη συνέχεια και το είδος της "δουλειάς"
    Υπάρχουν και τα δώρα. Επιδόματα που δόθηκαν σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν ή συντάξεις, αφορούν και κάποια μέλη τέτοιων Μαφιών.
    Η αστυνομία λοιπόν θάπρεπε να γνωρίζει και να ερευνήσει πως περιπτώσεις ατόμων που διερευνώνται τώρα γιά παράνομη λήψη επιδομάτων από τις Μαφίες του ΙΚΑ αλλά και διάφορων Υπουργείων, δεν είναι κάποιοι τυχαίοι γνωστοί ή άγνωστοι που τους προσφέρθηκαν χρήματα και τα δέχθηκαν μα άτομα με κακουργηματική δράση, ακόμη και ηλικιωμένα.
    Το ίδιο βέβαια ισχύει και γιά τους υπαλλήλους που εμπλέκονται και δεν συνέστησαν απλώς κάποια "μαφία", αλλά ανήκουν στην ΜΑΦΙΑ και συνδέονται με πολλά παρακλάδια της.
    Δεν πρέπει ν' αρχίσει πιά να ερευνάται και το θέμα ψυχικής παρενόχλησης και τρομοκρατίας στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό για εσάς αλλά αφού δεν υπάρχει σήμα του σταθμού εδώ και μήνες λογικά δεν θα ξανά δούμε alter ένα ερώτημα που θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει είστε ακόμα στο σταθμό γιατί αν είστε είναι πολύ σημαντικό είμαστε μαζί σας, συνεχίστε ο Θεός να σας δυναμώνει γιατί χρειάζεται δύναμη και το έχετε αποδείξει πως είστε άνθρωποι με δύναμη και υπομονή καλή συνέχεια σας εύχομαι να δικαιωθήτε
    και να βγείτε νικητές από αυτή την ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεχίζουμε και είμαστε στο σταθμό όλο το 24ωρο, καθημερινά.
    Περιφρουρούμε την επίσχεση εργασίας που έχουμε ξεκινήσει από τις 10 Νοεμβρίου.
    Αν και δεν έχουμε πλέον τον "αέρα" του Άλτερ όπου έπαιζαν οι κάρτες, οι δηλώσεις και τα ρεπορτάζ για τα προβλήματα όλων των εργαζομένων στην Ελλάδα, συνεχίζουμε τον αγώνα. Δεν χάνουμε το κουράγιο μας.
    Γιατί είναι ένας δίκαιος αγώνας. Ζητάμε τα δεδουλευμένα μας. Τα χρήματα τα οποία περιμένουν οι οικογένειες μας για να ζήσουμε.
    Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.
    Δεν τα φάγαμε μαζί με τους ιδιοκτήτες, για να μας ζητούν τώρα "κούρεμα" των μισθών μας.
    Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν και σε άλλους εργασιακούς χώρους, οι εργαζόμενοι ενωμένοι αντιδρούσαν στις απαιτήσεις των εργοδοτών για μειώσεις των μισθών.
    Σκεφτείτε τη δύναμη του συλλογικού αγώνα γιατί ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να επιβιώσει στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν. Αυτή η δύναμη μας κρατάει τόσους μήνες μέσα στο Άλτερ.
    Θα είμαστε εδώ μέχρι να πάρουμε τα λεφτά μας!
    ΥΓ Ευχαριστούμε το ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου και τη Λαϊκή Συνέλευση στο Ίλιο που αν και έχει περάσει τόσος καιρός, δεν μας έχουν ξεχάσει και μας έφεραν τρόφιμα. Η αλληλεγγύη των συμπολιτών μας μας δίνει ακόμα περισσότερο κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ ο Ανώνυμος Mar 20, 2012 12:45 PM είμαι να είσαστε καλά που μου απαντήσατε και να γνωρίζεται πως δεν σας ξεχνάνε οι συμπολίτες σας ,καλή συνέχεια να έχεται.

      Διαγραφή
  6. Wreo sxolio auto anonume Mar 20 2012 12:45 pedia eimaste mazi sas alla ta idia kai ta idia sto livestream einai vareta kai etsi opos leei o anonumos kai egw etsi pisteuw den egine tipota me tous pompous kai den 8a ginei tipota me tous pompous, sxedon sigoura anonume Mar 20 2012 12:45 den ua 3anadoume alter stous dektes mas oute kan kartes kalh sunexeia pedia na'ste kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είστε ξεφτίλες ρε... γιατί δεν γράφετε για τη συνέλευση;;;;;;;;;;;
    δεν θέλετε να έρθει κόσμος;;;;; ντροπή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. The game is over gia esas telos kleiste kai to blog kai teloiose i istoria sas o kouris den tha sas dosei draxmh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Anonumos Mar 24 2012 01:46 malon kaneis polu megalo lathos oi ergazomenoi to alter htan einai kai tha einai enomenoi mexri to telos esu pisteue oti thes mporei ta xrhmata na mhn ta dwsei amesos alla tha ta dwsi kai eurw leme den leme draxmes sta palia exeis minei

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.