Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΑΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ALTER

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ


Ο αγώνας των απλήρωτων εργαζομένων στον ALTER είναι αγώνας όλων μας.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ για μιαν ακόμη φορά εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των απλήρωτων επί πολλούς μήνες εργαζομένων στον ΑΛΤΕΡ, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Επισημαίνει ότι η κινητοποίησή τους βρίσκεται αυτές τις μέρες στην πιο κρίσιμη φάση της, καθώς επιστρατεύτηκαν κατασταλτικοί μηχανισμοί και η γκεμπελική μέθοδος της συκοφάντησης για να κάμψουν τις διεκδικήσεις των συναδέλφων μας που αγωνίζονται να προστατέψουν θεμελιώδη δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση και στην ποιότητα ζωής..
Επαναλαμβάνουμε την ομόφωνη απόφασή μας για συμπαράσταση, ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας, ότι ενισχύουμε με κάθε τρόπο και μέσο έναν αγώνα που γίνεται για όλους και μας αφορά όλους και διακηρύσσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι το κλίμα της τρομοκρατίας που επιχειρούν επιχειρηματίες των ΜΜΕ να περάσουν με την συναίνεση κυβέρνησης και τραπεζικών κύκλων, είτε μέσω  ιδιοκτητών λαγών, είτε μέσω εργοδοτικών υποτακτικών, βρίσκει απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τις Ενώσεις του χώρου να ανταποκριθούν αμέσως στα αιτήματα για κάλυψη ουσιωδών αναγκών και περιφρούρησης της απεργίας.
       Κανένας δεν είναι μόνος στον αγώνα μας.   

   Στους εκβιασμούς τους οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.



ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

5 σχόλια:

  1. δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο τοπικά αλλά στο αναλογικό πρόγραμμα στη δυτική θεσσαλονίκη δεν βλέπουμε πλέον ΑΛΤΕΡ παρα μόνο ΝΕΤ με "χιόνια".

    Κρατάτε Γερά!
    Είμαστε μαζί σας, μαζί με κάθε αγωνιζόμενο, υπερήφανο και ελεύθερο Έλληνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδια γερα ειμαστε μαζι σας.Μακαρι να μπορουσαμε να σας βοηθησουμε και εμεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ

    Οι Απολυμένοι του 902 εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των απλήρωτων συναδέλφων μας στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι συνάδελφοι, εδώ και πάνω από ένα μήνα, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, περιφρουρώντας ταυτόχρονα και τις εγκαταστάσεις του σταθμού από την εργοδοσία.

    Χαιρετίζουμε την ανάρτηση και εκπομπή σε εικοσιτετράωρη βάση από τη συχνότητα του ALTER κάρτας με τα αιτήματα των εργαζομένων του σταθμού. Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας μαζί τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πέντε, έξι ή και περισσοτέρων μηνών για το σύνολο των 650 ανθρώπων που δουλεύουν στο σταθμό και τον τερματισμό του εμπαιγμού τους από την πλευρά της εργοδοσίας. Όπως λένε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι, δεν επαιτούν, αλλά απαιτούν την εξόφλησή τους.

    Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βρώμικη εργοδοτική πρακτική της απλήρωτης εργασίας, που λειτουργεί ως μορφή ομηρίας των εργαζομένων μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον ενιαίο αγώνα τεχνικών, δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων του ALTER, που είναι δίκαιος.

    Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δέχονται μια άνευ προηγουμένου βάρβαρη επίθεση από την εργοδοσία, και μόνο η ενότητα τους μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες, όπου αυτό δεν έχει ήδη γίνει.

    Στον αγώνα η δύναμη – Στην ενότητα η νίκη

    ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δύναμη παιδιά! Εύχομαι να δικαιωθείτε τάχιστα... Είναι απίστευτο και άδικο αυτό που σας συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς
    Τους απεργούς εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ
    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    Στηρίζουμε τον δίκαιο απεργιακό σας αγώνα
    Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης σε σας και τις οικογένειες σας.
    Θα στηρίζουμε κάθε προσπάθειά σας, έως ότου δικαιωθείτε.
    ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.