Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΖΙ ΤΑ ...ΤΣΕΠΩΣΑΜΕ!!!!

"ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ" από: avriani-kmg.blogspot.com


Και εμείς οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι της «Αυριανής» τα «τσεπώνουμε» Γιώργο Κουρή, όπως έγραψες για τους συναδέλφους του «ΑΛΤΕΡ»;
Και αν τα «τσεπώνουμε» - επειδή λες ότι «τολμάς» να τα λες όλα - βγάλε και για εμάς τις καταστάσεις. Πες στον Μπάμπη να σε ενημερώσει αναλυτικά ποιοι έχουν πληρωθεί από τον Νοέμβριο του 2010 και ποιοι όχι. Και ρώτα τον επίσης, γιατί έκοψε τουλάχιστον 500 ευρώ από το δώρο Χριστουγέννων. Φυσικά δεν το έκοψε μόνος του. Εσύ του έδωσες την εντολή.
Εμ δεν πληρώνεις τα μηνιάτικα, εμ κόβεις και το δώρο των Χριστουγέννων.
Αλλά μη νομίζεις ότι θα κάνεις πάντα ότι θέλεις και πως θα κατηγορείς μόνο τους δημοσιογράφους. Αν δεν το έχεις καταλάβει, αυτοί είναι που έχουν στηρίξει την εφημερίδα σου ένα χρόνο και μάλιστα απλήρωτοι.
Οι συνάδελφοι απλήρωτοι του ΑΛΤΕΡ (συνάδελφοι και στο επάγγελμα και στο απλήρωτοι)  πολύ σωστά επισημαίνουν: «Είναι τουλάχιστον ανήθικη η έκφραση «οι εργαζόμενοι τσέπωσαν», όταν αναφέρεται σε νόμιμα προσληφθέντες υπαλλήλους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που παρήγαγαν έργο και γι’ αυτό αμείβονταν
με συμφωνημένη αμοιβή. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουν «τσεπώσει» -κατά τον κ Κουρή- τρεις ως τρεισήμισι μισθούς και τα παιδιά τους πέρασαν τα Χριστούγεννα νηστικά».

Και το προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα. «Εμείς δυστυχώς κύριε Κουρή, δεν τα «τσεπώσαμε» γιατί δεν μας τα έδωσες. Πέταγες ξεροκόμματα και θεωρούσες ότι πλήρωνες κανονικά. Εκτός βέβαια και αν σε κάποιους τα έδινες για να εξυπηρετείς τους σκοπούς σου. Και έχουμε να πληρωθούμε απ’ τον Νοέμβρη του 2010. Βέβαια καρφάκι δεν σου καίγεται που δεν έχουμε ούτε τα στοιχειώδη για να ζήσουμε. Για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Δεν ντρέπεσαι να ακούς, ότι οι δημοσιογράφοι σου πήραν έκτακτο επίδομα από την Ένωση Συντακτών. Ίσως γι αυτό τους έκοψες και το δώρο Χριστουγέννων.
Και μη τολμήσεις να μας πεις ότι και εμείς «τρώμε» με χρυσά κουτάλια, γιατί αν δεν το … ξέρεις, που το ξέρεις, ούτε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν παίρνουμε. Έχουμε φορολογηθεί για δύο μήνες το 2010, τους οποίους μέχρι τώρα δεν έχουμε πληρωθεί. Και φέτος θα φορολογηθούμε για ένα χρόνο, για μισθούς που επίσης δεν έχουμε εισπράξει. Πολλοί συνάδελφοι, έχουν αναγκαστεί να μένουν με τους γονείς τους, αφού δεν έχουν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη έξοδά τους. Οι τράπεζες τους κυνηγούν για τα δάνειά τους που είχαν πάρει πριν από χρόνια. Αναγκάζονται να δανείζονται από συγγενείς και φίλους.

Και εσύ Γιώργο Κουρή, είσαι κρυμμένος. Και δεν φαίνεσαι πουθενά. Έχεις τους υποτακτικούς σου και αυτοί κάνουν όλες σου τις δουλειές.

Η δική μας μισθοδοσία – συνολικά – δεν είναι εκατομμύρια. Ούτε καν 100.000 ευρώ. Και όμως, δεν εισπράττουμε τον μισθό μας. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί. Και κυρίως από τις απειλές, τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς.

Όχι, δεν κάνουμε τον Σταυρό μας που έχουμε τη δουλειά μας. Γιατί είναι σαν να μη την έχουμε, αφού δεν πληρωνόμαστε.

Το επιχείρημά του με το «ΑΛΤΕΡ» είναι «να επιστρέψουν και στην εργασία τους για να πληρωθούν». Συνάδελφοι, γνωρίζουμε ότι δεν παραμυθιαζόσαστε, απλά να σας πούμε τούτο: «Και εμείς εργαζόμαστε. Γιατί δεν πληρωνόμαστε;».

Δανεισμένο από τους απλήρωτους συναδέλφους του ΑΛΤΕΡ: «ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ, ΚΥΡΙΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΕ!».

Η λέξη υπομονή, δεν υπάρχει πλέον στο λεξιλόγιό μας. Και αυτό ισχύει για όλους μας. Ακόμα και για τους ελάχιστους γυμνοσιάλιαγκους. Αυτούς, που έρπουν ανάμεσα μας και προσπαθούν με πολλά δήθεν να μας πείσουν για το ποιο είναι το «καλό» μας.

Συνάδελφοι, συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας με κοινοποίηση των προβλημάτων μας. Η μόνη μας φωνή είναι αυτό το blog. Δεν είμαστε 600 και 700. Είμαστε ίσα ίσα 45.

13 σχόλια:

  1. καλη δύναμη και κουράγιο ναχετε....και η νέα χρονιά ..να φέρει λιγότερα προβλήματα...ναχετε πάντα υγεία.....ναστε δυνατοί να σταθείτε στον αγώνα σας.....ειμαστε μαζί σας.....καλη χρονιά

    ένας εργαζόμενος πολίτης......μα άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχομαι σε εσας και τις οικογενειες σας,χρονια πολλα,καλη χρονια με υγεια.ο αγωνας σας ειμαι βεβαιος οτι θα δικαιωθει.ειμαι και εγω ενας απλος εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα και γνωριζω παρα πολυ καλα,απο αμειληκτη εργοδοσια.δηλωνω επωνυμα οτι βρισκομαι στο πλευρο σας οπως και ολοι οι συνεργατες μου του pantastaisia.blogspot.com

    α χαρω,αν μου επιτρεψετε να προσθεσω την σελιδα σας στα φιλικα ιστολογια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχομαι σε εσας και τις οικογενειες σας,χρονια πολλα,καλη χρονια γεματη υγεια.επισης,ευχομαι ολοψυχα. ο δικαιος αγωνας σας να δικαιωθει.
    προσωπικα σας στηριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητηρια σε ολους σας!!!..χρονια πολλα,καλη χρονια να εχετε και κρατηστε γερα.Μην υποχωρείτε.Μακαρι να δικαιωθειτε και με το παραπανω στο τελος.Οσο για το καναλι αν μπορειτε εκμεταλευτειτε το και με το παραπανω.Παρουσιαστε οτι ειδηση πιστευετε οτι εχει φιμωθει απο συμφεροντα μεχρι σημερα.ο θεος μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδες κρατάτε καλά να μην περάσει τίποτα άλλο παρά το δίκαιο σας , κανείς να μην λυγίσει στήν κάθε λογής τρομοκρατία, οι αγώνες δεν χαρίζονται κερδίζονται, τίποτα πια δεν μας ξεγελάει
    Αγωνιστικά στο πλευρό σας κι ασ μην είμαι δικός σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΜΕΝΩ Ν' ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;;;;;;; ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ;;;;;; ΑΥΤΟΙ! ΠΑΡΑΔΕΞΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΛΎΣΟΥΜΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλη χρονια και με υγεια σας ευχομαι.
    ελπιζουμε ολοι οτι θα δικαιοθειτε επιτελους!!!
    Οσο για τον κακομοιρο τον κουρη ενα θα πω...
    ροδα ειναι και γυριζει, στην αναγκη σας θελω να πεσει και να σας παρακαλαει γονατιστος εναν εναν προσωπικα, καλη δυναμη σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδιά, κρατάτε γερά, όλη Ελλάδα είναι μαζί σας, στο δίκαιο αγώνα σας!!!! Επειδή έχουμε περάσει και εμείς τα ίδια αλλά υπήρξαν λιγόψυχοι (για να μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) και ο αγώνας μας ήταν και είναι δύσκολος. Σας εύχομαι καλή χρονιά και το 2012 να φέρει σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, προσωπικά σε εσάς τους εργαζόμενους του alter προοπτικές για δουλειά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και Χρόνια πολλα Ημουν και γω εργαζόμενη στην Αυριανή απο το 1989-2000 και το εχψ δεί το έργο πολύ καλά η υπομονή έχει και τα οριά της.Μετα εργάστηκα στο αλτερ εως το 2003.Με απέλυσαν χωρίς να μου πουν το λόγο!!!ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kala kikloforei k i fimi oti o kouris dinei lefta sto logistirio tou xouftalou mpampi k ta tsepwnoun oi...diefthidades pou den kanoun tipota!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε παιδιά, έχετε δίκηο.Έχω ωστόσο 2 ερωτήματα:
    1. Ο Κουρής ο ...Αυριανιστής δεν σας ήταν γνωστός;
    2. Όταν λειτουργούσε ο σταθμός και βλέπατε που πήγαιναν τα θαλασσοδάνεια, γιατί δεν μιλάγατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουράγιο παιδιά. Αυτή είναι η τακτική της εργοδοσίας.

    Είμαι συνάδελφος απο την εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Κι εδώ παρόμοια πράγματα γίνονται. Η εργοδοσία μας έχει εδώ και πολλούς μήνες με έναντι. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν υπάρχει συλλογικότητα αφού κάποιοι "συνάδελφοι" επέλεξαν να είναι τσανακογλύφτες, ρουφιάνοι και ψέυτες για να παίρνουν περισσότερα "έναντι". (οι περισότεροι απο αυτούς είναι πλήρως εξοφλημένοι μισθολογικά, στα κρυφά πάντα).

    Δεν είναι πολλοί αλλά είναι αρκετοί και στις κατάλληλες θέσεις για να έχουν όλους εμας τους υπόλοιπους υπο "έλεγχο" για χάρη της εργοδοσίας.

    Η πλειοψηφία των απλών εργαζόμενων της, καταχρεωμένης, ΕΞΠΡΕΣ στενάζει.

    Ενώ την ίδια ώρα η εργοδοσία δίνει ακόμα και μπόνους, ναι καλά διαβάσατε, μπόνους στα τσιράκια της απλά και μόνο για να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς όσο τους βολεύει.

    Πενήντα χρόνια εφημερίδα και έχει ξεπέσει στα χέρια άεργων και ακάπνιστων μπούληδων που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, ζουσαν πάντα με τα λεφτά του μπαμπά και τώρα νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με κάνα μπακάλικο.

    Το κακό τέλος είναι αναπόφευκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.