Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ALTER


  Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 24ωρα να πειστούν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ εργαζόμενοι του ALTER να κάνουν πίσω στις διεκδικήσεις τους και να ανοίξουν το σταθμό, δεν μπορεί παρά να είναι ενορχηστρωμένη. 

   Δεν μπορεί να αποφάσισαν τυχαία να μιλήσουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μετά από καιρό τόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου όσο και η Αγγελική Νικολούλη, των οποίων πάντως επικροτούμε την απόφαση να μείνουν και να περιμένουν τι θα απογίνει ο σταθμός.  

Και τι είπαν;





* «Ο Κουρής είναι ένα άλλο θύμα της ίδιας ιστορίας που αναγκάστηκε να πουλήσει μισοτιμής τη μισή περιουσία του κάνοντας μια προσπάθεια να σώσει το κανάλι» (Χατζηνικολάου)


«Ο μόνος που παλεύει για να το κρατήσει ανοιχτό, είναι ο Γιώργος Κουρής» (Νικολούλη)







     
  «Αθώος», λοιπόν, ο εργοδότης! Ποιος, όμως, είναι ο «ένοχος»; Γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος ένοχος για τα όσα έχει υποστεί αυτός ο σταθμός… Και είναι άστοχο να υποστηρίζεται ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι! Και οι δυο παρουσιαστές προσπαθούν να απενοχοποιήσουν τον ιδιοκτήτη του σταθμού:

  • «Δεν έχει τις ίδιες ευθύνες ο Γιαννίκος με τον Κουρή. Θέλετε να πείτε ότι ο Κουρής είναι «μακάκας» που δεν τον ήλεγξε; Πείτε το. Αλλά μέχρι εκεί» (Χατζηνικολάου)
  • "Ο Κώστας Γιαννίκος δυστυχώς είναι απών" (Νικολούλη)
 ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ! Ο Γιαννίκος κατέστρεψε το κανάλι υπερχρεώνοντάς το. Όμως, πίσω από αυτή την αλήθεια, υπάρχει και άλλη μια: Καλώς ή κακώς, ο Γιαννίκος δεν υπάρχει πια στο ALTER. Έχει υποβάλλει παραίτηση και, έστω κι αν δεν έχει γίνει δεκτή, εμμένει σε αυτήν κι αυτό αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ του δικαίωμα. Με λίγα λόγια:

 ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠ’ ΕΞΩ!



     Από ποιον, λοιπόν, να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους; Αυτή η εταιρεία εξακολουθεί να υπάρχει. Έχει ιδιοκτήτες (τρεις), μετόχους, γενικό διευθυντή.

ΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΕΠΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ… «ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΤΗ» -ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΗΣΕ- ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

     Άλλωστε, ο ίδιος ο Γ. Κουρής δεν είχε κάνει (για πρώτη φορά) την εμφάνισή του στο κανάλι μοιράζοντας υποσχέσεις για τακτικές πληρωμές; Ο ίδιος ο κ Χατζηνικολάου δεν έλεγε τότε «Μην ανησυχείτε, τώρα ανέλαβε ο Κουρής»;


Απαντάμε:

  • Είναι αστείο να πιστεύει κανείς ότι 650 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ άνθρωποι έχουν γίνει έρμαιο στα χέρια «εξωγενών παράκεντρων τα οποία με κραυγαλέο τρόπο επιχειρούν να κλείσουν το κανάλι».
 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΤΑ «ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ»; Επιτέλους, ας μιλήσει κάποιος ανοιχτά και όχι με υπονοούμενα. Τι πιστεύουν, δηλαδή; Ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απόγνωσή μας και μας… «λάδωσαν» για να κλείσουμε το ALTER; Ποιοι είναι αυτοί; Κόμματα, ανταγωνιστές, επενδυτές που θέλουν να το αγοράσουν φτηνά; Κι αν μας «λάδωσαν», γιατί δεν καθόμαστε στα σπίτια μας; Η επίσχεση εργασίας δεν προϋποθέτει παρουσία! Ή, μήπως, πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι είναι αφελείς και… παρασύρονται; Είμαστε 650 άτομα, όλοι αφελείς είμαστε; 

  • Είναι αστείο να υποστηρίζει κανείς ότι «ποτέ οι κάθετες θέσεις, η διαρκής άρνηση και η συλλήβδην απόρριψη, δεν ήταν η λύση. Η συζήτηση δεν είναι υποχώρηση»
 ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΙΛΑΜΕ; Εκείνη που έγινε με τον ίδιο τον Γ. Κουρή το καλοκαίρι, όταν μας έπεισε να διακόψουμε την πρώτη επίσχεση με την υπόσχεση ότι κάθε μήνα θα μπαίνουν στα ταμεία της εταιρείας δυο εκατομμύρια ευρώ κι ότι θα πληρωνόμαστε απαρέγκλιτα στις 30 κάθε μήνα; Για τις συζητήσεις με λόγια του αέρα με απίθανους νομικούς που τη μια εκπροσωπούν τον Κουρή και την άλλη τον… επενδυτή- φάντασμα που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε;


    Πώς φαντάζεται ο καθένας ότι μπορεί να ανοίξει το κανάλι, με μια… προφορική διαβεβαίωση; Ούτε ο κ Χαζηνικολάου ούτε η κα Νικολούλη ήταν παρόντες στις αλλεπάλληλες συνελεύσεις όπου 650 απελπισμένοι άνθρωποι κρέμονταν από μια υπόσχεση, μια ημερομηνία, μια προθεσμία και ένα χρονοδιάγραμμα…

…ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!!!

   Η «διαρκής άρνηση» που επικαλείται η κα Νικολούλη, θα υπήρχε αν υπήρχαν… «διαρκείς προτάσεις», αλλά δεν υπήρξε καμία ΓΡΑΠΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. Μας έχουν κοροϊδέψει άπειρες φορές ως τώρα, τόσο ο «φυγάς» Γιαννίκος όσο και ο Κουρής που τον επέλεξε. Γιατί τώρα να πιστέψουμε πάλι τα λόγια του αέρα; Και μην ξεχνιόμαστε:

ΔΕΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ‘ΒΡΙΣΚΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ;


    Το έχουμε ξαναγράψει χίλιες φορές και θα το γράψουμε άλλες χίλιες, αν χρειαστεί, ώσπου να το καταλάβουν όλοι. Για τους 650 εργαζόμενους του ALTER, αυτός ο σταθμός είναι το δεύτερο σπίτι τους. Γι’ αυτό μένουν εδώ. Γι’ αυτό τον κρατούν ανοιχτό σε όλους, έστω κι αν πολλοί δεν μας έκαναν την τιμή να περάσουν για μια βόλτα… Γι’ αυτό είναι πανέτοιμοι και πρόθυμοι να τον λειτουργήσουν ξανά, αμέσως μόλις δικαιωθεί ο αγώνας τους.

    Ως τότε, μένουν εδώ γιατί:

  • σε άλλους έκαναν έξωση από τα σπίτια τους
  • πολλοί βρίσκουν τη ζεστασιά που δεν μπορούν να πληρώσουν στα σπίτια τους
  • αρκετοί βρίσκουν το φαγητό που τους στέρησε η διοίκηση του ALTER
  • τους κυνηγούν οι πιστωτές τους
     Είναι εδώ, όμως, και μεταξύ αυτών είναι ΖΕΥΓΑΡΙΑ που δουλεύουν στο ALTER και έχουν ΠΑΙΔΙΑ στα οποία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΝ! Κανείς τους δεν διαθέτει ούτε ΚΟΚΚΟ από τα «δέκα εκατομμύρια από τη μισή περιουσία του» που –όπως είπε ο κ Χατζηνικολάου- πλήρωσε κάποια στιγμή ο Γ. Κουρής! Γιατί αυτοί οι εργαζόμενοι βασίζονταν στα 800, 900 και 1.000 ευρώ ενός φτωχού μισθού τον οποίο ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ένα χρόνο τώρα.

ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…

…και –όπως έγραψε η κα Νικολούλη- περιμένουν κι αυτοί "να δουν απ΄τους μετόχους την τελική λύση που θα βγάλει από την εξαθλίωση τους εργαζόμενους»!

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…  

…και περιμένουν ένα ΚΑΛΕΣΜΑ, μια πρόταση ΓΡΑΠΤΗ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ για να καθίσουν να συζητήσουν. Αν έρθει και είναι ΣΟΒΑΡΗ, τότε θα φανεί αν είναι ΔΙΚΑΙΟΙ ή όχι!

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΣΙΑ»!

12 σχόλια:

  1. μένουν να σας στηρίξουν ή τους φάνηκε "ξυνή" η πρόταση των άλλων καναλιών ; Είναι και κακομαθημένα τα χρυσούλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι είστε άνθρωποι κ έχετε ψυχή εκτός από μένα? Εγώ δεν είμαι άνθρωπος? Μιλάω για τη συμμετοχή της δίωξής μου από την δουλειά μου, την διαπόμπευσή μου, την έκφραση απειλών κ ψυχολογικής βίας ακόμα κ των καναλιών. Η κυρία που ακούγεται στιςταινίες μου δεν ανήκει στο Αλτερ? Επίσης σε εκπομπή ενός δημοσιογράφου μεγάλης ακροαματικότητας στο σπίτι μου με μόνη τη μητέρα όταν εγώ απουσίαζα, την βασάνιζαν με αυτά που έλεγαν κ έπραταν. Δεν αναφέρω ονόματα αλλά αν δείτε την προσωπική μου δουλειά κ τους ακούσετε, η φωνή τους είναι πανελλαδικώς γνωστή. Πρόκειται για θέμα που είναι έργο κρατικής συμμορίας κ συμμετοχής κόσμου σε αυτήν. Οι ταινίες που αφορά τον βιασμό μου από την τηλεόραση βρίσκονται στις διευθύνσεις: http://www.greektube.org/content/view/160723/2/ 2ο μέρος: ΒΙΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ (αρχή της ταινίας)

    http://www.youtube.com/watch?v=zMj_BOMXBtE (τέλος της ταινίας)
    http://www.youtube.com/watch?v=hfaHti93f_U (προς το τέλος της ταινίας)

    κ δεν γράφω σε email γιατί παρακολουθείται ο υπολογιστής μου κ το γνωρίζουν κ αυτό οι πάντες που συμμετέχουν στην εξόντωσή μου.Κ δεν με ενδιαφέρει να τοβγάλετε το μήνυμά μου. Απλώς ήθελα να το γράψω κάπου ώστε να μην υποκλαπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν σας ενδιαφέρει η δικαιοσύνη για όλους τους ανθρώπους κ τα ανθρώπινα δικαιώματα κ δεν είστε όλοι συμμέτοχοι στο πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα, θα πρέπει να διαβάσετε στο blog μου όλες τις ταινίες μου.

    ευχαριστώ κ χρόνια πολλά παρ όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ή δεν τους θέλουν με τους όρους που θελουν αυτοί. εμ; όχι όπως ξερατε αστερια μου, όπως τα βρίσκετε. και τα βρισκετε σκουρα. πολύ σκουρα μαθαίνω. για να φτάσουν να γλύφουν εκει που έφτυναν σκέψου τι ηττα έφαγαν. Χλάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ.ΧΤΕΣ ΓΕΛΑΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΙΑ,ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!
    Χ Ι Λ Ι Α ΜΠΡΑΒΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο παιδιά μην κάνετε πίσω γιατί απο λόγια έχετε ακούσει πολλά. Τα έργα είναι το ζήτημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ μπράβο παιδιά άκουσα το κ.χατζηνικολαου τη καλός άνθρωπος , τώρα είναι που δεν πρέπει να κάνετε πίσω τώρα έχετε αρχίσει και γίνεστε ενοχλητική μην κάνετε πίσω ούτε 1 μετρό τώρα πρέπει να πατέ πιο πόλη ΚΟΝΤΡΑ μπράβο μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αυτά που είπε ο Χατζηνικολάου σχεδόν λυπήθηκα τον Κουρή. Τον καημένο. Έδωσε τη μισή του περιουσία και εσείς είστε δεν του το αναγνωρίσατε. Τι καλύτερο από το να είστε απλήρωτοι; Θα προτιμούσατε να παίρνεται 1000 ευρώ από το να ζείτε μοναδικές στιγμές όπως : ξενύχτια στο Άλτερ για περιφρούρηση (όσοι πηγαίνουν βέβαια), να κάθεστε όλοι μαζί και να θυμάστε με νοσταλγία τότε που πηγαίνατε στα θέματα και είχατε λεφτά να αγοράσετε έναν καφέ, τότε που είχατε λεφτά να πληρώσετε το νοίκι σας, που είχατε για να αγοράσετε φαγητό, να πάτε μια βόλτα....
    Εγώ προτείνω να κάνουμε όλοι μαζί έρανο και να δώσουμε λεφτά στον Κουρή, όχι όμως για να σας ξεπληρώσει, αλλά για να αντικαταστήσει τη μισή περιουσία που του φάγατε εσείς...Αλλά για το σπάσιμο να του τα δώσουμε σε Κολομβιανά πέσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ!!!12 Ιανουαρίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

    δεν περιμενουμε καμια αλλη προταση πριν παρουμε ολα μας τα δεδουλευμενα...γιαυτο ας προσεχουμε τι και πως το γραφουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι τυχαίο που και οι δύο αυτοί έπαιρναν τον μήνα όσα εσείς δεν παίρνατε σε ένα χρόνο? Και λίγα τους είπατε, ξεμπροστιάστε όλα τα τσιράκια του Κουρή που πάνε να διασπάσουν τον αγώνα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς οι περισσότεροι απλοί εργαζόμενοι σ'αυτήν τη χώρα αντιμετωπίζουν το φάσμα των απολύσεων, των περικοπών και της εφεδρείας... Εσείς παιδειά δείχνετε το δρόμο σε όσους ακόμα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους πολλές φορές άδικους εργοδότες τους, την ανέχεια καιτους σκληρούς εκβιασμούς... Ελπίζω σύντομα να βρίσκεστε κοντά μας, να βρεθεί μια λύση, μας έχετε λείψει... Μακάρι το νέο έτος να σας φέρει πίσω το χαμόγελο που σας έκλεψε το παλιό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. από που να βρεθεί το χρήμα να πληρωθείτε αφού πηγαίνει σε δολοφόνους, βασανιστές κ πλήθος τέτοιου κόσμου. Εχετε κοιτάξει τις ταινίες μου με το πλήθος στοιχείων κ δεν το έχετε καταλάβει ακόμα? Εδώ αν ζήσω γιατί τα ραδιενεργά στοιχεία κ χημικά αέρια όλη τη νύχτα με κατακλύζουν κ ξυπνάω λιπόθυμη, θα βγουν κι άλλα που ετοιμάζω που το λένε τα ίδια κτήνη που χρησιμοποιούνται δολοφονούμε κ ο κόσμος θα πληρώνεται γι αυτό. Αυτό έχουν ως επάγγελμα. Εσείς με το αξιοπρεπές επάγγελμα που κάνετε δεν μιλάτε, δεν καταλαβαίνετε, δεν προβληματίζεστε που πάει η κοινωνία με αυτή τη κατάσταση, για να ικανοποιηθούν τα αρρωστημένα βίτσια των εξουσιαζόντων? Εκτός κ ότι γράφω πηγαίνει κατευθείαν σε άνθρωπό τους κ εξαφανίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.