Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ

Κλείνουν σήμερα δύο (2) μήνες που οι εργαζόμενοι του ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και συνεχίζουν το μακροχρόνιο απεργιακό τους αγώνα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ALTER, αλλά και των άλλων μέσων μαζικής επικοινωνίας, αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο τη μεγάλη κρίση που διέρχεται ο χώρος των Μ.Μ.Ε., τον επιλεκτικό τρόπο χρηματοδότησης των φίλιων προς την εκάστοτε κυβέρνηση Μ.Μ.Ε., την απουσία κάθε είδους ελέγχου της χρήσης αυτών των κονδυλίων, τη συσσώρευση τεράστιων προσωπικών περιουσιών των ιδιοκτητών εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών καναλιών την ίδια στιγμή που η ανεργία των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων σε Μ.Μ.Ε. εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα ποσοστά και πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, τα τεράστια προβλήματα στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και των εργαζομένων σε αυτά, δημιουργούν προβλήματα στην ουσιαστική λειτουργία της δημοκρατίας και πλήττουν το δικαίωμα του πολίτη στην πληροφόρηση

Οι εργαζόμενοι στον ALTER ζώντας σε μια ζοφερή κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στο κανάλι με ευθύνη της εργοδοσίας, αγωνίζονται για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, την κανονική σύμβαση εργασίας όσων εργάζονται με μπλοκάκι, την καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρετε, ώστε να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, συμπεριλαμβανομένου και του δώρου Χριστουγέννων 2011, σε όλους τους εργαζόμενους του ALTER;

2. Τι μέτρα προτίθεσθε να πάρετε για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του ALTER;

3. Θα αναλάβετε πρωτοβουλίες για να μην κλείσει το ALTER, ως συμβολή της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της ανεργίας στον χώρο των Μ.Μ.Ε.;

4. Τι πρωτοβουλίες θα πάρετε κατά της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον ιδιαιτέρως ευαίσθητο εργασιακό χώρο των Μ.Μ.Ε.;

Ο ερωτών βουλευτής

Μιχάλης Κριτσωτάκης

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ΚΚΕ, η Ανταρσία και άλλες αριστερές δυνάμεις συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων του Άλτερ.
    Δεν βλέπουμε το ίδιο από στελέχη των κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου να έρχονται στο κανάλι και να συμπαραστέκονται στον αγώνα μας.
    Πόσο μάλλον να κάνουν δηλώσεις ή ερωτήσεις στη Βουλή. Θέλουν ιδιαίτερη πρόσκληση ή μήπως ισχύει το "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί";
    Βασίλης Τζήμτσος-εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Άλτερ
    ΥΓ Ως προς τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας περί ...εξώκεντρων, μην προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες αλλού. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ποιοι ευθύνονται που είμαστε απλήρωτοι...
    Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί που μας συμπαραστέκονται...
    Ως ναυτιλιακός συντάκτης γνωρίζω πολύ καλά την προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΜΕ για την κατάληψη των καταπελτών πλοίων όταν οι ναυτικοί κάνουν απεργία λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, απολύσεων ή μη υπογραφής ΣΣΕ.
    Δηλαδή τι περιμένετε; Στους καταπέλτες των πλοίων να είναι οι ναυτικοί για να στοχοποιούνται και να μην μπορούν να ξαναβρούν δουλειά;
    Εγώ ευχαριστώ όσους συμπαραστέκονται με την φυσική τους παρουσία στον αγώνα μας. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική ή παραταξιακή τους ταυτότητα. Μου αρκεί ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων του Άλτερ οι οποίοι είμαστε ενωμένοι με ένα στόχο, την καταβολή των δεδουλευμένων μας. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού από τα γνωστά παπαγαλάκια.
    Αν κάποιος δεν θέλει να αγωνιστεί, ας καθίσει σπίτι του. Μην αναζητά άλλοθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται. Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.